AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-5-1

21

(2-1)

Yleisöä 3284

VPS
4-4-2
vko.38 // 26.9.2015

​Ennakko: RoPS-VPS

​Ennakko: RoPS-VPS

Rovaniemellä kohtaavat kaksi kovakuntoista joukkuetta, kun putoamistaistelua käyvä Vaasan Palloseura haastaa sarjakakkosen RoPSin.

VPS:llä ja RoPSilla riittää panoksia sunnuntain kohtaamisessa Rovaniemen keskuskentällä. Vaasalaiset tarvitsevat pisteitä taistelussaan putoamista vastaan, kun taas napapiirillä pisteet tulisivat tarpeeseen mestaruuskilpailua silmällä pitäen.

Jo tämä asetelma povaa viikonlopun kamppailusta kovatasoista. Kun siihen lisätään päälle molempien joukkueiden viime aikojen nousujohteiset otteet, voidaan odottaa todellista huippukamppailua.

VPS on pelannut Veikkausliigan viimeisellä kolmanneksella loistavasti. Vepsun kohentuneet otteet ovat tuoneet vaasalaisten pistepussiin seitsemässä ottelussa peräti 13 pistettä, jotka ovat nostaneet raitapaidat pois, paitsi suoran putoajan myös karsijan paikalta.

- Pelaajat ovat tehneet sen mahdolliseksi. Uudet pelaajat tulleet hyvin sisälle ja kilpailu pelipaikoista on kasvattanut tekemisen tasoa. Kentällä tehdään koko ajan paremmin asioita. Vielä emme ole sillä tasolla millä haluamme, mutta suunta on oikea, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kertoo.

RoPSin vastaava saldo viimeisellä kolmanneksella on 12 pistettä, ja se on sarjassa tällä hetkellä toisena. Sen viimeisimpinä osoituksina kovasta kunnosta toimivat 4-0- ja 2-0-vierasvoitot FC KTP:stä ja HJK:sta. Tosin kahdessa viimeisessä kotipelissään se on jäänyt ilman maalia.

Kauden kahdesta edellisestä kohtaamisesta ensimmäinen päättyi Rovaniemellä RoPSin 1-0-voittoon, toinen puolestaan Vaasassa 1-1-tasapeliin.

- Me käymme mitalikamppailua ja VPS yrittää välttää putoamisen sarjaporrasta alemmas, joten kiihkeä taisto pisteistä on luvassa. VPS on juuri nyt yksi pahimmista vastustajista, jota kuvitella saattaa. Vaasalaisryhmä on neljästä viime pelistään voittanut kolme ja pelannut kerran tasan, joten helppoa iltapuhdetta ei meille ole sunnuntaina luvassa, RoPS-valmentaja Juha Malinen tietää.

Malisen mukaan VPS-luotsi Petri Vuorinen on saanut joukkueensa pelaamaan haluamallaan tavalla, puolustuksesta löytyy pitävyyttä ja hyökkäyksissä riittää vauhtia.

- Puolustusasemissa ollessaan VPS on hankala vastustaja, sillä heillä löytyy tarvittaessa puolustukseen jopa viides mies ja se tuo ison haasteen vastustajalle. Hyökkäyspäässä nimet Soiri, Mäkelä ja Clennon takaavat sen, että vaasalaishyökkäyksissä riittää vauhtia ja taitoa, RoPS-luotsi toteaa.

Koska molemmat joukkueet tarvivat kipeästi laariinsa lisää pisteitä pärjätäkseen omissa kärki- ja peräpään kamppailuissaan, luvassa on sunnuntai-iltana Keskuskentällä upea jalkapallonäytelmä.

Cliffton Miheso, Denis Abdulahi ja Mikko Viitikko ovat edelleen Vepsulta poissa tositoimista. Jaro-pelissä päänsä täräyttäneen kapteeni Ville Koskimaan pelaaminen Rovaniemellä on myös vaakalaudalla.

- Villen tilannetta seurataan jatkuvasti, Vuorinen ilmoittaa.

Keskikenttäpelaaja Jerry Voutilainen on sivussa korttitilin täyttymisen takia.


RoPS - VPS sunnuntaina 27.9. kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.