Yleisöä 2644

4-3-3
vko.39 // 28.9.2015

HIFK voitti SJK:n (HIFK-SJK 1-0)

HIFK tarrasi tiukasti kiinni sarjapaikkaan ja samalla kolautti SJK:n mestaruushaaveita, kun se voitti SJK:n kotonaan 1-0 (1-0).

HIFK aloitti ottelun todella vahvasti ja sai luotua kaksi todella hyvää maalipaikkaa ensimmäisen neljän peliminuutin aikana. Ensin Joni Korhonen pelasi hyvän matalan pallon Eero Peltoselle boksiin, mutta Mihkel Aksalu torjui Peltosen laukauksen helposti. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Joni Korhonen pääsi kokeilemaan boksin rajalta. Korhosen kova laukaus kilahti SJK-maalin ylärimaan.

HIFK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon, kun pelikellossa oli 38 minuuttia. Eero Peltonen pelasi hyvän seinäsyötön Youness Rahimin kanssa, joka jatkoi boksissa odottaneelle Pekka Sihvolalle. Sihvola pudotti taakse ja Joni Korhonen pääsi tälläämään keskeltä hienon laukauksen vasempaan alakulmaan. Maali oli Korhoselle kauden kolmas liigamaali.

Tauolle lähdettiin HIFK:n 1-0 johdossa. SJK ei saanut ensimmäisellä jaksolla yhtään laukausta kohti Mika Johanssonin vartioimaa maalia. Pallonhallinta IFK:lle prosentein 57-43.

52. peliminuutilla SJK:lla oli loistava paikka tasoitusmaaliin. Riku Riski sai Johannes Laaksoselta hyvän pallon jalkaan IFK:n puolustuslinjan taakse ja Riski pääsi nokikkain Mika Johanssonin kanssa. Riski peippasi itselleen jo tyhjän maalin, mutta laukaus meni IFK:n onneksi sivuverkkoon.

SJK sai pelijuonesta kiinni toisen puoliajan edetessä, mutta IFK-puolustus pelasi uhrautuvaisesti tilanteet loppuun asti. Loppulukemat 1-0.

HIFK nousi SJK-voitolla nyt 36 pisteeseen ja sarjataulukon kahdeksanneksi ohi KuPSin. HIFK:n tappiottomien otteluiden putki kasvoi kauden ratkaisuhetkillä nyt kolmen ottelun mittaiseksi. Putoamiskarsintaviivaan on matkaa 8 pistettä.