AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

10

(1-0)

Yleisöä 2644

SJK
4-3-3
vko.38 // 27.9.2015

​Ennakko: HIFK-SJK

​Ennakko: HIFK-SJK

Maanantai-illan ainoassa Veikkausliigan ottelussa kohtaavat Sonera Stadiumilla HIFK ja SJK.

SJK menetti kärkipaikkansa sunnuntaina RoPSille, mutta seinäjokelaisilla kaikki on mestaruuden kannalta omissa käsissä. SJK:lla tilanne on hyvin yksinkertainen. Voittamalla loput neljä ottelua SJK on Suomen mestari. Tasapisteissäkin SJK:lla olisi tällä hetkellä sarjan paras maaliero.

HIFK puolestaan on sarjassa yhdeksäntenä ja he kaipaavat pisteitä varmistaakseen sarjapaikan myös ensi kaudelle. Suurta hätää ei helsinkiläisillä kuitenkaan ole, sillä piste-ero suoran putoajan paikalle on viisi pistettä ja karsijan paikallekin samat viisi. Lisäksi HIFK:llä on peli vähemmän pelattuna kuin takana tulevilla. Viime viikonloppuna HIFK kaatoi vieraissa FC Lahden peräti 5-0 luvuin.

- IFK:lla on hyvä ja vaarallinen ryhmä, joka pelaa hyvin yhteen nimenomaan joukkueena. He pystyvät myös tekemään maaleja. He pelaavat omalla kotikentällään, omien faniensa edessä, joten he todella haluavat näyttää, että pystyvät pelaamaan hyvin myös meitä vastaan, arvioi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

– SJK on erittäin pallovarma ja sarjan kuumin joukkue. Saamme olla todella tarkkana SJK:n Souzan ja Riskin kanssa, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara puolestaan toteaa.

SJK leirin tunteet olivat lauantain valmistavissa treeneissä varsin rauhalliset ja rentoutuneet. Treeneissä mentiin kovaa, mutta treenien jälkeen koko joukkueesta huokui hyväntuulinen luottavaisuus omaan tekemiseen. Joukkue matkusti jo sunnuntaina Helsinkiin ja valmistautuu jälleen huolellisesti otteluun. Sonera Stadion on myös tuttu alusta, sillä SJK on pelannut siellä Veikkausliigan lisäksi oman euro-ottelunsa. Lisäksi samantapainen tekonurmikenttä on myös Kotkassa, josta SJK haki voiton viimeksi viikko sitten. Treeneissä tuntumaa tekonurmeen on saatu kotihallissa Wallsportillla.

Tällä kaudella SJK on ollut HIFK:lle todella hankala vastustaja. Seinäjoella pelatut kaksi edellistä kohtaamista ovat päättyneet SJK:n 2-0 ja 4-1 kotivoittoihin.

HIFK:lta ovat sivussa Tuomas Mustonen ja Ville Taulo. Lisäksi Sauli Väisäsen, Esa Terävän ja Otto-Pekka Jurvaisen ratkeaa vasta ottelupäivän aikana.

SJK:lla ei ole pelikieltoja ja vain Richie Dorman on loukkaantumisen vuoksi sivussa.


HIFK-SJK Sonera Stadiumilla maanantain 28.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrasta, johon pääset tämän linkin kautta.