4-5-1
vko.39 // 30.9.2015

Inter nousi mitalitaistoon (FC Inter-KuPS 3-1)

Solomon Duah iski turkulaisten kolmannen maalin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter ohitti Veikkausliigan sarjataulukossa HJK:n maalieron turvin ja nappasi paikan kolmantena. KuPS kaatui illan ainoassa ottelussa Turussa 3-1 (1-0)-lukemin.

Interin maaleista ottelussa vastasivat kahdesti maaliverkkoa heiluttanut Solomon Duah ja rankkarista osunut Joni Aho.

Inter tuli otteluun vauhdilla, vaikka ensimmäisistä maalipaikoista vastasi KuPS. Heti kolmen minuutin jälkeen Interin puolustuksessa tuli kommunikaatiokatkos Joni Ahon ja maalivahti Eemeli Reposen välillä. Interin onneksi pallo meni niukasti tyhjän maalin ohi kulmapotkuksi.

Vartin kohdalla KuPS sai parhaan paikkansa, kun Irakli Sirbiladze pääsi puskemaan. Pallo meni kuitenkin niukasti yli maalin.

Interin piti koko avausjakson palloa, mutta hyvin pelatuista keskitystilanteista ei tullut pikein mitään, koska miehitys maalin edessä oli monta kertaa lähes olematon. Interin ensimmäinen maalintekopaikka tuli puolen tunnin kohdalla Egzon Belicalle. Hänen puskunsa Kaan Kairisen lähettämästä kulmapotkusta meni niukasti yli maalin. Inter painostus palkittiin pari minuuttia ennen taukoa, kun Solomon Duah viimeisteli läpiajonsa päätteeksi varmasti 1-0 johtomaalin. Oikea-aikaisen syötön maaliin antoi Guy Gnabouyou. Tauolle mentiin Solmun maalin turvin 1-0 tilanteessa.

Toiselle jaksolle KuPS tuli vahvasti ja pakotti Interin puolustuskannalle. Saku Savolainen pääsi Interin huolimattoman pelaamisen seurauksena yksi läpi 55. minuutilla. Pikahälytyksellä Interin maalille komennettu Eemeli Reponen torjui kuitenkin tilanteen hyvin.

KuPS onnistui tulemaan tasoihin reilun tunnin pelin jälkeen. Maalin teki upealla vapaapotkumaalille kuopiolaisten laitapelaaja Juha Hakola.

Inter vastasi KuPS:n tasoitukseen nopeasti. Pelin 67. minuutilla joukkueelle tuomittiin rangaistuspotku, kun Hamed Coulibaly kaatoi Guy Gnabouyoun. Tuomitun rankkarin toimitti varmasti maalin perukoille Joni Aho.

Pilkkua hankkimassa ollut Gnabouyou oli lähellä maalintekoa 71. minuutilla. KuPS-vahti Tomi Maanoja venytti kuitenkin pallon eteen upeasti. Maanoja torjui upeasti myös Gnabouyoun yrityksen minuuttia myöhemmin. Tilanne päättyi kuitenkin Interin kolmanteen maalin Duahin survottua sylkypallon maaliin.

Tappioasemaan jäänyt KuPS haki vimmatusti tasoitusta Interin kolmannen maalin jälkeen. Kotijoukkueen maalivahti Reponen venyi kuitenkin upeasti KuPS-laukausten tielle ja pohjusti osaltaan Interin 3-1 kotivoiton.