AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

31

(1-0)

Yleisöä 2120

KuPS
4-5-1
vko.39 // 29.9.2015

Ennakko: FC Inter-KuPS

Ennakko: FC Inter-KuPS

Interillä on mahdollisuus nousta Veikkausliigassa keskiviikkona kolmannelle sijalle. Tämä edellyttää voittoa keskiviikkona Veritas Stadionilla pelattavasta KuPS-ottelusta.

Inter on pelannut Veikkausliigassa toistaiseksi 28 ottelua ja kerännyt niistä 43 pistettä, kun taas esimerkiksi kolmannella sijalla olevalla HJK:lla pelattuja otteluita on yksi enemmän. Pisteitä HJK on kerännyt pelaamistaan otteluista 46. Veikkausliigan piikkipaikkaa pitävä RoPS on Interiä kymmenen pistettä edellä. Rovaniemeläiset ovat tosin pelanneet jo 30 ottelua. RoPS:n kanssa yhtä paljon otteluita on pelannut toista sijaa hallussaan pitävä SJK 51 pisteellään.

Voittamalla rästiottelut Inter pitäisi mahdollisuudet yllä jopa kultamitaliin asti.

Inter ja KuPS ovat kohdanneet tämän kauden otteluissa toisensa neljä kertaa. Kaikki nämä ottelut ovat päättyneet tasapeliin. Suomen Cupin välieräottelun Inter tosin voitti lopulta rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

- KuPS ei ole helppo vastustaja. Heillä on hyvä joukkue, joka pelannut liigassa vähän alakanttiin. Voittoon joutuu tekemään täyden päivätyön, toteaa Dragtsma.

Inter pääsee otteluun melko hyvistä lähtökohdista. Valmennusjohdolla on käytettävissä pitkäaikaispotilaita lukuun ottamatta lähes koko pelaajisto huomisessa ottelussa. Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella huomisesta KuPS-ottelusta vain Serge N`Gal, Jukka Lehtovaara, Oskari Qvick ja Vincent Onovo.

- Pelaajatilanne on ihan hyvä, sillä selvitimme lauantain cup-finaalin Sergeä lukuun ottamatta ilman loukkaantumisia. Myöskään pelikieltoja ei ole, joten pääsemme lähes täydellä miehistöllä huomiseen otteluun, sanoo Dragtsma.

FC Inter on nimivahva joukkue ja luvassa on vauhdikas liigaottelu kahden voitonnälkäisen yhdistelmän välillä.

- Interillä on paljon laadukkaita pelaajia. Taso ei heittele, vaikka pelaajat vaihtuisivatkin. Me pääsemme pelaamaan Kupittaan iltavaloissa erittäin hienoissa puitteissa ja tarkoituksena on pelata hyvä futismatsi, josta toivon mukaan saataisiin jotain mukaan, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki toteaa kuopiolaisten sivuilla.

Syksyn ratkaisuotteluissa pelataan isoista asioista ja keskiviikkoisessa pelissäkin on paljon panosta.

- Inter on hyvä joukkue. He varmaan ottavat riskejä voiton eteen ja hyökkäysvoittoinen joukkue sieltä tulee vastaan. Silti voittamaan me lähdemme, koko ajan me tietenkin pyrimme voittamaan, Rajamäki muistuttaa.

Keskikenttäpelaaja Ebrima Sohnan kahden ottelun mittainen pelikielto on päättynyt ja Sohna on keskiviikkona jälleen valmennusjohdon käytettävissä. Pelikiellossa ei ole tällä hetkellä ketään.


FC Inter-KuPS Veritas Stadionilla keskiviikkona 30.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrasta, johon pääset tämän linkin kautta.