4-5-1
vko.39 // 4.10.2015

FC KTP:lle tärkeä voitto (KTP-HIFK 1-0)

FC KTP nousi pois putoajan paikalta, kun se nappasi 1-0 (0-0)-voiton HIFK:sta.

HIFK hallitsi ottelun alkua näennäisesti, mutta ei päässyt kovinkaan vaarallisille maalipaikoille. Myös KTP:n yritykset olivat kortilla ja monesti hyökkäykset loppuivat vierailijoiden onnistuneeseen paitsioansaan. Niko Ikävalko pääsi yrittämään vapaapotkusta paristakymmenestä metristä 12. sekä 26. minuutilla. Ensimmäinen meni pari metriä ohi maalin, mutta toinen kaarsi vain aavistuksen ohi yläkulman.

Punapaidat oli iskeä johto-osuman 37. minuutilla, kun Tommi Vesala keskitti ja Joni Korhonen pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta pallo suuntautui kuitenkin yläilmoihin. Taukoa lähdettiinkin viettämään maalittomassa tilanteessa.

Toinen puoliaika jatkui tasaisena ja ehkä vuorostaan KTP:n hienoisessa hallinnassa. 62. peliminuutilla Eetu Muinonen keskitti oikealta, Samuli Kaivonurmi voitti pääpallon boksissa ja Ilari Äijälä sai juuri ja juuri venytettyä pelivälineen tolpan kautta maaliin.

HIFK sai etenkin 80 minuutin molemmin puolin kovaa painetta aikaiseksi KTP:n maalille, mutta puolustus ja sen viimeinen lukko Craig Hill kesti vyörytyksen. Myös KTP:lla oli paikkansa lisäosumiin, mutta loppulukemiksi kirjattiin 1-0.