Yleisöä 3106

4-6-1
vko.39 // 4.10.2015

SJK nousi sarjakärkeen (SJK-Ilves 2-1)

SJK nousi sarjan kärkipaikalle, kun se kaatoi kotikentällään Ilveksen 2-1 (2-0). SJK:n molemmista maaleista vastasi Akseli Pelvas.

SJK siirtyi johtoon 12. minuutilla. Roope Riski keskitti takatolpalle Akseli Pelvakselle, joka puski pallon hallitusti ohi Mika Hilanderin. 21. minuutilla Roope Riski syötti Toni Lehtisen puolittaiseen läpiajoon. Ilves-puolustaja roikkui Lehtisessä ja lopulta kaatoi hänet, mutta erotuomari Miikka Lähdesmäki ei nähnyt tilanteessa rikettä.

24. minuutilla Tuco syötti hyvin boksiin Akseli Pelvakselle, jonka Antti Ojanperä joutui kaatamaan. Seurauksena oli rangaistuspotku, jonka Pelvas itse laukoi varmasti maaliin. Maali oli Pelvakselle kauden 13. Hän on maalipörssissä jaetulla toisella sijalla yhdessä Juho Mäkelän kanssa. Aleksandr Kokko on kaksikkoa maalin edellä.

47. minuutilla Jussi Kujala kääntyi keskialueella huolimattomasti ja Roope Riski riisti pallon helposti. Vastassa oli kolme Ilves-pelaajaa, mutta Riski sai silti aikaiseksi vaarallisen laukauksen. Paluupallo jäi pyörimään maalille ja lopulta Toni Lehtinen pääsi yrittämään. Lehtinen ei kuitenkaan saanut saksipotkuunsa riittävästi voimaa ja Hilanderilla oli helppo työ torjua. Päivän ottelu oli Lehtiselle 100. sarjaottelu SJK:ssa.

Ilves kavensi 2-1:een 53. minuutilla kuin varkain. Antti Hynysen vapaapotku näytti olevan helppo pallo Mihkel Aksalulle, mutta liukas kenttä teki tepposet ja Chidozie Ugwunna pääsi puskemaan pallon vapaasti maaliin. Reilun tunnin kohdalla Eero Korte laukoi vaarallisesti boksin ulkopuolelta, mutta SJK:n onneksi veto meni hiukan ohi maalin.

87. minuutilla Cedric Gogoua syötti Tucolle, joka jatkoi pallon Allan Souzalle. Syöttö jäi vähän taakse, mutta Allan nosti pallon kantapäällään itsensä yli ja pääsi etenemään kohti maalia. Allan laukoi boksin rajalta, mutta Hilander torjui.