3-3-0
vko.39 // 4.10.2015

HJK pysyy mukana kultajahdissa (VPS-HJK 1-2)

Tapio Heikkilä osui Vaasassa. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK ei luovuta taisteluaan kultaisista mitaleista. Helsinkiläiset hakivat viikon toisen voittonsa Vaasasta, kun VPS kaatui lukemin 2-1 (2-0). HJK:n ensimmäinen maali merkattiin Tapio Heikkilälle, toinen omaksi maaliksi. VPS:n Juho Mäkelä kavensi aivan ottelun loppuhetkillä.

VPS:n upea kiri ei aivan riittänyt pisteille HJK:ta vastaan Kaarlen kentällä. Kotijoukkue kavensi varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla eron yhteen maaliin ja osui vielä lisäajalla ylärimaan maalivahti Henri Sillanpään noustessa korkeimmalle kulmapotkutilanteessa.

VPS pelasi aktiivisen ja rohkean ottelun, eikä ainakaan yrityksestä voi antaa moitteita. Hyvästä tsempistä huolimatta Klubi rankaisi tehokkaasti Vepsun pahoista virheistä.

Ensimmäisen kerran se shokeerasi vaasalaisjoukkueen jo ottelun neljännellä peliminuutilla, kun Atomu Tanaka löysi kulmapotkullaan Tapio Heikkilän, joka puski vapaasti pallon takakulmaan.

Toinen osuma syntyi 36. peliminuutilla, kun Ville Koskimaa liukui epäonnekseen HJK-keskityksen omaan maaliin.

Myös Vepsu loi pari maalintekopaikkaa, mutta tuloksetta. Lähimpänä osumaa se oli 16. peliminuutilla. Teemu Honkaniemi keskitti oikealta laidalta lähes vitosen viivalle, ja Eero Tamminen jatkoi hankalasta asennosta pallon päällään ohi maalin.

Ensimmäisellä puoliajalla HJK:n nigerialaispuolustaja Taye Taiwo näytti hirmuisen vasurinsa kovuutta 30 metristä. Taiwon pommin tielle venyi loistavasti Sillanpää.

VPS ei meinannut saada kirivaihdetta kunnolla käyntiin toisella puoliajalla. Iso syy siihen oli HJK:n erinomainen puolustus. Klubin linjojen takaa oli todella hankala löytää tyhjää tilaa, sillä vierasjoukkue pelasi erittäin tiiviisti ja yhtenäisesti sulkien tehokkaasti syöttölinjat.

Kotijoukkue ei kuitenkaan turhautunut vaan painoi sitkeästi pelin kohti HJK-maalia. Paine tuotti viimein tulosta minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Pallo ajautui kulman jälkitilanteesta Teemu Honkaniemelle, jonka laukaus pomppi HJK-puolustuksen jaloista Juho Mäkelälle, jolla oli helppo työ viimeistellä kauden 13. maalinsa.

Jotta draamaa ei olisi puuttunut, VPS sai ottelun viimeisestä kulmapotkusta pallon HJK-maalin ylärimaan. Korkeimmalle nousi yllättäen tilanteeseen noussut VPS-vahti Henri Sillanpää, jonka poikkeuksellinen maali oli enemmän kuin lähellä.

Tilanteen jälkeen tuomari vihelsi välittömästi pilliin ottelun päättymisen merkiksi, ja näin ollen HJK nappasi täyden pistepotin mukaansa.

Tappion myötä VPS tippui karsijan paikalle, sillä FC KTP voitti oman pelinsä HIFK:ta vastaan ja nousi VPS:n ohi.