vko.41 // 15.10.2015

FC Inter voitti FF Jaron (FC Inter-FF Jaro 1-0)

FC Inter jatkaa mitalitaisteluaan.

FC Inter tiukensi Veikkausliigan kärkitaistelua voittamalla kotonaan FF Jaron.

Inter piti mitalimahdollisuudet elossa voittamalla todellisen taisteluesityksen jälkeen FF Jaron Veritas Stadionilla 1-0(0-0). Interin sankariksi ottelussa nousi kapteeni Henri Lehtonen.

Ottelun ensimmäinen jakson mentiin alusta asti Interin komennossa. Vierasjoukkue Jaro pyrki ottamaan Interiltä tilan pois pelaamisesta syvällä omalla kenttäpuoliskolla, onnistuen tässä hyvin.

Inter ei saanut luotua avausjaksolla montaakaan paikkaa. Paras maalintekotilanne tuli laajalla säteellä urakoineelle Kalle Kaupille 15. minuutilla. Pitkän syöttökombinaation jälkeen Kile pääsi laukomaan 16-alueen sisältä, mutta Inter harmiksi pallo painui yli maalin.

Myös Interin maalille palannut maalivahti Magnus Bahne pääsi ensimmäisellä jaksolla helpolla. Mankku sai esittää osaamistaan kertaalleen, torjumalla Seth Paintsilin laukauksen varmasti alakulmasta.

Inter piti siis palloa ensimmäisellä jaksolla huomattavasti Jaroa enemmän. Joukkue ei kuitenkaan löytänyt oikeastaan turhan staattisen pelaamisen takia aukkoja Jaron puolustuksesta.

Aivan ensimmäisen jakson lopulla Jaron Denis Lima oli lähellä päästä huippupaikkaan vastahyökkäyksen seurauksena. Juuso Hämäläisen upea liukutaklaus pelasti kuitenkin Interin viime hetkellä.

Ottelun tauolle mentiin siis 0-0 tilanteessa. Tilanne oli ainakin maalipaikkojen valossa varsin oikeudenmukainen.

Inter sai toiselle jaksolle unelma-alun, sillä pelin 52. minuutilla joukkue teki lopulta Henri Lehtosen toimesta lopulta ottelun voittomaaliksi jääneen osuman. Maalin syntyi vastahyökkäyksen päätteeksi. Maalin lopulta Jesse Östin torjumasta sylkypallosta teki tilanteen alulle laittanut Inter-kapteeni. Tilanteessa olivat mukan myös Solomon Duah, Sebastian Mannströn ja omalla pystyjuoksulla Jaron puolustusta auki repinyt Guy Gnabouyou.

Interin maalin jälkeen vierasjoukkue Jaro otti pelistä otteen. Muutama minuuttia Jaron maalin jälkeen Jaron Jose Manuel Rivera pääsi laukomaan tulisesti. Bahne oli tilanteessa kuitenkin valppaana.

Bahne oli Interin lukkona vielä pariin otteeseen. David Silva pääsi laukomaan todellisen pommin 16-rajan takaa ja aivan lopussa Interin maalilla oli melkoinen mylläkkä, jonka Bahne lopulta selvitti.

Interin paikat johtomaalin jälkeen olivat vastahyökkäyksissä. Joukkue ei kuitenkaan pystynyt käyttämään omia hyökkäyspaikkojaan hyväksi.

Interin mitalitoiveet pysyivät lopulta elossa 1-0 voiton myötä. Tämä miellytti luonnollisesti Interin päävalmentaja Job Dragtsmaa.

- Vaikea ottelu oli tiedossa ja se myös toteutui. Olen tyytyväinen voittoon. Mitalihaaveet ovat edelleen elossa, iloitsi Dragtsma pelin jälkeen.

Dragtsman mukaan Interin pelaaminen ensimmäisellä jaksolla oli hyvää, vaikka maalitilanteet olivatkin vähissä.

- Jaro valui alas ja antoi meidän pitää palloa. Pidimme sitä hyvin, mutta pelaaminen hyökkäyskolmanneksella oli hankalaa. Toisaalta prässimme piti myös Jaron pois palloista, näki Dragtsma.

Pelin juoni muuttui kuitenkin Interin johtomaalin jälkeen.

- Jaro nosti prässiä ja aloimme vetämään liikaa pitkää palloa. Emme pystyneet pitämään palloa oikeastaan yhtään enää. Toisaalta näin tapahtuu monesti, kun vastustaja hakee riskillä tasoitusta. Joitakin hyviä lähtöjä hyökkäyksiin meillä oli, mutta ne eivät johtaneet mihinkään, sanoi Dragtsma.

Interin ottelut jatkuvat jo sunnuntaina, jolloin joukkue kohtaa SJK:n.

- Siinä pelissä on jälleen huikeat panokset. Pyrimme palautumaan siihen otteluun niin hyvin kuin mahdollista, päätti Dragtsma.