4-4-2
vko.41 // 18.10.2015

HIFK haki täyden potin Tampereelta (Ilves-HIFK 1-3)

Ville Salmikivi kaunisteli maalitiliään. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves ja HIFK järjestivät maalijuhlat Tampereen Tammelassa. Helsinkiläiset poistuivat ottelusta voittajina lukemin 3-1 (1-0). Ville Salmikivi teki HIFK:n maaleista kaksi ja Jesse Ahonen yhden. Ilvekselle osui Mika Lahtinen.

Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti. Helsinkiläisvierasjoukkue siirtyi johtoon heti 10. minuutin kohdilla, kun Jesse Ahonen nosti kuudentoista alueen takaa pallon upeasti yli Ilves-molari Mika Hilanderin, 0-1. Muutama minuutti myöhemmin HIFK hyökkäsi jälleen vaarallisesti ja Youness Rahimi pääsi laukomaan paristakympistä. Ilveksen onneksi karmean kova tykitys viuhui pari metriä yli. Ilveskin sai luotua hyviä hyökkäyksiä etenkin vasemmalta laidaltaan Emeniken johdolla.

Ilves joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo reilun puolen tunnin kohdilla, kun Tomi Petrescu asteli ontuen vaihtoon. Tilalle vaihdettu Ibrahim Köse pääsi hyvään maalipaikaan saman tien, mutta kova laukaus meni vasemmalta ohi.

Ilveksellä oli avausjakson lopussa vielä pari loistavaa tasoituspaikkaan. Ensin pallo pomppi lähestulkoon vieraiden maaliviivalla, mutta HIFK kesti. Tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta Omar Khary pääsi puskemaan, mutta vierasmolari Carljohan Eriksson esitti upean reaktiolähitorjunnan. Ja vielä aivan ensimmäisen 45-minuuttisen lopussa oli HIFK puolestaan lähellä osua. Kastriot Kastrati pääsi avopaikkaan, mutta Hilander torjui. Tauolle 0-1-lukemissa.

Heti toisen jakson alkuun nähtiin ottelun voitto-osuma. Kentän parhaana palkittu Ville Salmikivi pelattiin vasemmalta läpiajoon ja tyylikäs sijoitus oikeaan alapesään oli tosiasia, 0-2. Pian tuon jälkeen HIFK oli taas vaarallisena ja nyt Kastrari laukoi, mutta pallo pomppi Ilveksen onneksi hieman ohi vasemmalta.

Ilveskin pääsi jälleen pelin mukaan ja kavennusmaalipaikkoja alkoi tulla useampikin. 57. minuutilla Emenike keskitti erinomaisesta vasemmalta ja Mika Lahtinen puski, mutta pallo pomppi oikeaa tolppaa nuollen ohi. Kuitenkin vain hetki tuon jälkeen Salmikivi oli yhtäkkiä läpiajossa ja laukoi numeroiksi 0-3.

Ilves sai luotua hyvää painetta reilun tunnin jälkeen. Usean maalipaikan jälkeen Lahtinen lopulta onnistui. Tatu Miettunen syötti pallon Ladalle ja lopulta upea laukaus oikean tolpan kautta maaliin, 1-3.

80. minuutilla nähtiinkin sitten upea ja herkkä tilanne. Mahtavan uransa tähän kauteen päättävä Antti Ojanperä otettiin vaihtoon ja tilalle juoksi Ilves-ikoni Olli Vakkala, joka myös lopettaa ainutlaatuisen uransa. Kotiyleisö antoi ansaitut standing ovationit. Lisäksi Ilveksen kapteeni Antti Hynynen teki tyylikkään eleen antaessaan kapteeninnauhan Vakkalalle.