AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FF Jaro
4-3-3

11

(0-1)

Yleisöä 1304

FC Lahti
3-5-1
vko.41 // 17.10.2015

Ennakko: FF Jaro-FC Lahti

Ennakko: FF Jaro-FC Lahti

FC Lahden kauden viimeinen vierasreissu suuntautuu Pietarsaareen, kun Veikkausliigapaikastaan lujasti taisteleva FF Jaro isännöi lahtelaisleiriä.

Kuhnureiden kausi on ollut melkoista vuoristorataa. Lahti on pelannut vahvasti liigan kärkijoukkueita vastaan, mutta lähtökohtaisesti heikompia joukkueita vastaan sillä on ollut ongelmia. Lahden mitaliunelmat kokivat viime torstaina pahan kolauksen, kun se pelasi vieraskentällä 3-3 –tasapelin HIFKin kanssa. Lahti löytyy sarjataulukosta tällä hetkellä sijalta viisi, mutta se voi päätyä korkeammallekin. Se vaatii voittoja jäljellä olevista kahdesta pelistä ja edellä olevien kompurointia.

Joukkueen sisällä ei ole vielä heitetty hanskoja tiskiin.

- Ei olla luovutettu vielä. Tarkoitus on voittaa ja päättää kausi positiivisesti. Edelleen on mahdollisuus muiden kompastellessa parantaa omaa sijoitusta. Viides sija pitää säilyttää vähintään. Lähdetään tänään jo matkaan ja valmistaudutaan peliin niin kuin ennenkin, Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas vakuuttaa.

Sunnuntaina vastaan asettuva Jaro löytyy tällä hetkellä liigan jumbosijalta ja se taistelee sarjapaikkansa puolesta kynsin hampain. Tappio Lahtea vastaan tietäisi sille miltei kuoliniskua. FC KTP majailee toiseksi viimeisenä ja Jarolla on siihen matkaa kolme pistettä.

- Katselin juuri kertoimia. Hienoa lähteä peliin altavastaajana, kova kotijoukkue on vastassa, Korkeakunnas sanoo.

Jaro ei edelleenkään pääse parhaalla kokoonpanoollaan peliin, mutta tärkein uutinen on Alexei Eremenko juniorin paluu kokoonpanoon pelikieltonsa jälkeen.

Jamar Dixon joutui jättämään torstain pelin väliin loukkaantumisen vuoksi ja hänen pelaamisensa on sunnuntainakin epävarmaa. Sama koskee myös Sergei Eremenkoa. Varmuudella poissa ovat loukkaantuneet Jonas Emet, Johan Brunell ja Peter Opiyo. Lisäksi Reginaldo Junior kärsii pelikieltoaan.

Lahden pelaajatilanne on ottelun alla hyvä, vaikka pari uutta poissaolijaa HIFK – peliin nähden löytyykin.

- Markus Joenmäki, Pertri Pasanen ja Henrik Moisander ovat sivussa, "Toke" valaisee.


FF Jaro - FC Lahti Pietarsaaren Keskuskentällä sunnuntaina 18.10. kello 14.00. Ottelu on mukana Yle TV2:n Futiskierroksessa. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.