AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

20

(0-0)

Yleisöä 1320

VPS
3-2-1
vko.42 // 24.10.2015

Ennakko: IFK Mariehamn-VPS

Ennakko: IFK Mariehamn-VPS

Vaasan Palloseuran Veikkausliigakausi huipentuu sunnuntaina, kun se kohtaa huipputärkeässä päätöskierroksen ottelussa vieraskentällä IFK Mariehamnin. Maarianhaminassa jätetään samalla hyvästit Pekka Lyyskin pitkälle rupeamalle IFK-luotsina.

VPS on vielä ennen Veikkausliigan päätöskierrosta kuivilla, sillä kymmenes sija oikeuttaisi liigapaikkaan myös ensi kaudella. Lähin uhkaaja on FC KTP, joka pitää tällä hetkellä hallussaan karsijan paikkaa, on kuitenkin vain pisteen päässä Vepsusta, joten jännitettävää riittää.

Sarjajumbolla FF Jarolla sen sijaan on vielä pieni mahdollisuus ohittaa KTP, mutta ei VPS:aa.

Jos KTP ja VPS päätyvät viimeisen kierroksen jälkeen sarjataulukossa samoihin pisteisiin, jää vaasalaiset hyvin todennäköisesti kotkalaisten edelle paremman maalieronsa turvin.

KTP kohtaa viimeisessä ottelussaan kotikentällä Ilveksen, VPS puolestaan vieraissa IFK Mariehamnin.

- Odottavat ovat fiilikset. Joukkueen iskukyvystä on hyvä tunne, niin kuin on ollut koko ajan. Treeneissä on ollut hauskaa ja tekeminen on ollut korkealla tasolla. Otteista näkee, että kaikki haluaa pelata, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kertoo.

Vaasalaisjoukkue lähtee pitkälle vieraspelireissulle jo tänään perjantaina. Vepsulla on tarkoitus harjoitella ja yöpyä Turussa ennen siirtymistä Ahvenanmaalle.

- En pidä matkaa pahana. Tekee hyvää viettää enemmän aikaa yhdessä ennen peliä.

Vaikka IFK Mariehamn on jo varmistanut sarjapaikan, eikä mitalitaistoonkaan ole enää asiaa, löytyy sunnuntain pelistä saarelaisillekin pieniä porkkanoita.

Voitolla IFK säilyttäisi varmasti kuudennen sijansa, jolla se saisi ensi kaudelle yhden ylimääräisen kotipelin. Lisäksi joukkue haluaa varmasti tarjota pitkäaikaiselle valmentajalleen Pekka Lyyskille onnistuneen jäähyväisottelun.

Viime sunnuntain liigakamppailussa itsensä loukanneiden VPS-pelureiden Ville Koskimaan ja Steven Morrisseyn pelaaminen ratkeaa viikonlopun aikana. Koskimaa sai KTP-pelissä kovan tällin rintaansa, Morrissey puolestaan joutui jättämään kentän takareittään pidellen.

Polvivammasta toipuva Denis Abdulahi on varmasti sivussa. Myös armeijan värejä koko viikon edustaneen Mikko Viitikon pelaaminen on hyvin epätodennäköistä.

Sunnuntain ottelu on maalivahti Henri Sillanpään pelaajauran viimeinen Veikkausliigassa.


IFK Mariehamn-VPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 25.10. kello 13.00. Ottelu on mukana Yle TV2:n Futiskierroksessa. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.