4-3-3
vko.42 // 25.10.2015

HIFK päätti kauden voittoon (HIFK-Inter 2-0)

HIFK sijoittui nousukaudellaan seitsemänneksi. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK voitti kauden viimeisen ottelunsa päihitettyään FC Interin maalein 2-0 (2-0). Sauli Väisänen vei kotijoukkueen 1-0 johtoon 12. minuutilla. Pekka Sihvolan kauden yhdeksäs maali tuplasi HIFK:n johdon 34. minuutilla.

Ruotsin Allsvenskanissa pelaavasta AIK:sta lainalla oleva Suomen alle-21 vuotiaiden maajoukkueen toppari Sauli Väisänen puski HIFK:n 1-0 johtoon ottelun 12. peliminuutilla.

Väisänen pääsi puskemaan vitosen viivalta pallon verkkoon Otto-Pekka Jurvaisen antamasta kulmapotkusta. Maali oli Väisäselle ensimmäinen IFK-paidassa. Alkukaudesta Veikkausliigan syöttöpörssiä dominoineelle Jurvaiselle maalisyöttö oli jo kauden seitsemäs.

Joni Korhonen oli lähellä viedä IFK:n kahden maalin karkumatkalle. Korhosen tarkka ja matala kuti kilahti kuitenkin viimeistä pääsarjaotteluaan pelanneen Inter-maalivahti Magnus Bahnen vartioiman maalin tolppaan. Myös Ville Salmikivellä oli hyvä paikka boksin sisällä maalintekoon, mutta Bahne venyi pallon eteen.

34. peliminuutilla HIFK siirtyi 2-0 johtoon. Tommi Vesala antoi täydellisen matalan keskityksen vasemmalta laidalta ja IFK:n paras maalintekijä Pekka Sihvola oli paikalla – pallo maaliin ja kauden yhdeksäs osuma Sihvolalle! Maalisyöttö oli vahvasti koko kauden esiintyneelle Vesalalle kauden neljäs.

HIFK lähti tauolle täysin ansaitussa 2-0 johdossa. FC Inter suoritti puoliajalla kaksi pelaajavaihtoa. Maalivahti Magnus Bahne otettiin vaihtoon ja varamaalivahti Eemeli Reponen hölkkäsi tolppien väliin.

FC Inter sai jobinpostia ottelun 60. peliminuutilla, kun vaihdosta kentälle tullut Diogo Da Costa sai kontaktitilanteessa sen verran kovan tällin, että mies jouduttiin kantamaan paareilla kentältä. Koska turkulaisryhmä oli käyttänyt kaikki pelaajavaihtonsa, joutui FC Inter pelaamaan viimeiset puoli tuntia yhden miehen vajaalla.

HIFK:lla oli tarvittavat paikat numeroiden kaunistelemiseen, mutta lisämaaleja ei nähty. Tähtirinnat päättivät avauskautensa Veikkausliigassa upeaan 2-0 kotivoittoon.