AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-5-1

01

(0-0)

Yleisöä 3080

HJK
4-5-1
vko.42 // 24.10.2015

​Ennakko: KuPS-HJK

​Ennakko: KuPS-HJK

Kuopion Savon Sanomat Areenalla taistellaan sunnuntaina suomalaisen jalkapalloilun perinteinen klassikko-ottelu. Kuopion Palloseura ja Helsingin Jalkapalloklubi iskevät yhteen viimeisen Veikkausliigakierroksen ottelussa, jossa vierasjoukkueella on vielä pieni mahdollisuus yltää jopa Suomen mestaruuteen saakka.

Veikkausliigakauden päätöskierros pelataan sunnuntaina, eikä ennakkoasetelmat viimeisten otteluiden alla voisi olla jännittävämmät. Klubi on ennen päätöskierrosta sarjassa kolmantena, mutta omaa vielä mahdollisuudet Suomen mestaruuteen. Tämä tosin vaatisi Klubin voittoa KuPSista ja SJK:n tappiota FF Jarolle. Lisäksi RoPS saisi saalistaa FC Lahden vieraana korkeintaan yhden pisteen.

SJK on siis vahvimmin kiinni mestaruudesta, mutta kuten jalkapallossa on usein nähty, voi päätöskierroksella tapahtua mitä vain. Klubi on äitynyt viime aikoina hyvään vireeseen ja lähtee Kuopioon päättämään kautensa voittoon KuPSista ja kolmeen pisteeseen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, eikä Klubi ole vielä onnistunut kukistamaan kuopiolaisia. Kauden alkupuolella KuPS oli Savon Sanomat Areenalla vahvempi 1-0 ja Sonera Stadiumilla joukkueet tasasivat pisteet 1-1 lukemin.

- Olemme pelanneet muutamassa viimeisessä ottelussamme erittäin tasapainoisesti ja sen täytyy jatkua myös Kuopiossa. Erikoistilanteita olemme puolustaneet viime aikoina paremmin kuin aiemmin. KuPS on erittäin vahva erikoistilanteissa, joten meidän pitää pystyä parantamaan entisestään tällä saralla, miettii HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo ennen kauden viimeistä koitosta.

Kuopiolaiset pääsevät viimeisessä ottelussa mittaamaan omaa tasoaan moninkertaista mestarijoukkuetta vastaan. Nuoret KuPS-pelaajat ovat esiintyneet tällä pelikaudella erinomaisin ottein ja KuPS-joukkue pääsee nuorten johdolla näyttämään osaamistaan kotiyleisölle. HJK-peli tulee olemaan hieno lopetus monivivahteiselle sarjakaudelle. Puolustaja Hamed Coulibaly on sunnuntaina pelikiellossa varoitustilin täyttymisen johdosta.

Klubin terveystilanne näyttää todella hyvältä. 24 pelaajasta 23 on terveenä ja ainoastaan Mac Kandji missaa kauden viimeisen ottelun.

HJK-ottelussa kunnioitetaan molemmissa seuroissa pelannutta pelaajalegendaa Aulis Rytköstä. Savon Sanomat Areenan pelikellon osoittaessa peliaikaa 08.00 aloitetaan yhden minuutin mittainen taputushetki, jossa yleisö osoittaa seisaaltaan suosiotaan suomalaiselle pelaajasuuruudelle.

Savon Sanomat Areenalla vietetään sunnuntaina myös haikeita hyvästelyn hetkiä. Kahdeksan peräkkäistä sarjakautta Kuopion Palloseurassa pelannut laitahyökkääjä Miikka Ilo pelaa viimeisen ottelunsa kuopiolaisseuran peliasussa jättäen tunnelmalliset jäähyväiset kuopiolaisyleisölle.


KuPS - HJK Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 25.10 kello 13. Ottelu on mukana Yle TV2:n Futiskierroksessa. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.