Nimi mieleen

Näistä pelaajista kuulemme vielä. Next Gen -ohjelman kykyjenetsijä Sebastian Sorsa käy tapaamassa ja tarkkailemassa nuoria tulevaisuuden pelaajia, jotka ovat täällä jo tänään. Tulevat Huuhkajat ja maailmanluokan pelaajat ottavat ammattilaisuransa ensiaskeleita Veikkausliiga-kentillä. Entisenä ammattijalkapalloilijana ja nykyisenä pelaajatarkkailijana Sorsa tekee havaintoja, jotka jäävät keskivertokatsojalta huomaamatta. Sarja valottaa ketä kannattaa seurata ja miksi.

Santeri Väänänen
HJK
Player profile
Santeri Väänänen
Santeri Väänänen #21
Seura:HJK
Kasvattajaseura:HJK
Pelipaikka:Keskikenttä
Ikä:18 v
Jalkaisuusoikea

Kovassa seurassa

Ilmiömäisistä pallonriistoista ja vahvasta tahdostaan tunnettu Santeri Väänänen kääntää peliä Klubin keskikentän keskustassa mentorinaan HJK:n valmentaja, samalla pelipaikalla yli 60 maaottelua pelannut Mika Väyrynen.

Väänänen on noussut Klubin edustusjoukkueeseen seuran omasta akatemiaputkesta. Hän on esiintynyt jo vuosia edukseen poikamaajoukkueissa ja on nyt valmis ottamaan entistä isompaa roolia miesten sarjoissa. Ensimmäisen Veikkausliigaottelunsa Väänänen pelasi jo syksyllä 2018 ollessaan vasta 16-vuotias. Pelillisinä esikuvinaan Väänänen mainitsee FC Barcelonaa edustavan Frenkie de Jongin ja vastikään Liverpooliin siirtyneen Thiago Alcântaran.

Next Gen -ohjelman pelaajatarkkailija Sebastian Sorsa pitää Väänästä yhtenä HJK:n ja Suomen suurimmista keskikenttälupauksista. Klubin avauskokoonpanossa yhdenkään pelaajan paikka ei ole varma, mutta Sorsan mukaan loukkaantumisista toipuneella Väänäsellä on kaikki edellytykset ottaa urallaan seuraava askel.

Elias Mastokangas
FC Inter
Player profile
Elias Mastokangas
Elias Mastokangas #14
Seura:FC Inter
Kasvattajaseura:Kaarinan pojat
Pelipaikka:Keskikenttä
Ikä:19 v
Jalkaisuusoikea

Etsii paikkaansa

Läpimurtokauttaan pelaava Elias Mastokangas on ”espanjalaisen juniorivalmennuksen” kasvatti – ensin Kaarinan Pojissa vaikuttaneen Albert Solerin ja nyttemmin Interiä luotsaavan José Riveiron opissa.

Mastokangas on vakiinnuttanut paikkansa Interin hyökkäyksessä ja nauttii saamastaan vastuusta kokeneiden pelikavereiden rinnalla. Next Gen -ohjelman asiantuntija Sebastian Sorsa pitää Mastokangasta paitsi superlupauksena, ennen kaikkea monipuolisena ja juoksuvoimaisena pelaajana, joka vielä etsii lopullista paikkaansa hyökkäyksen ja keskikentän välillä. Riveiron mukaan ”Masto” on hyvä valmennettava ja kurinalainen harjoittelija.

Kentän ulkopuolella tapaamme ulospäinsuuntautuneen ja tervepäisen pelaajan. Vaikka tavoitteet ovat maailmalla, Mastokangas viihtyy Turussa ja rakentaa uraansa rauhassa kotimaan kenttien kautta.

Seuraava talentti
julkaistaan 29.10.2020
Tulossa

Next Gen

SUOMALAISEN JALKAPALLON KORKEIMMALLE TASOLLE JA SEN YLI.

Veikkausliigassa tehdään tähtiä. Nykyiset maajoukkuepelaajat ovat lähes poikkeuksetta ponnistaneet maailmalle kotimaan pääsarjasta, ja monet tulevien sukupolvien Huuhkajat ovat jo debytoineet siellä. Lehdon ja Veikkausliigan Next Gen -ohjelma rakentaa suomalaisen jalkapallon tulevaisuutta. Keskiössä ovat Veikkausliigan nuoret talentit.

Tulevaisuuden rakentajat

Lehto Group tunnetaan rakennusalan innovatiivisena uudistajana ja tulevaisuuden rakentamisen edelläkävijänä. Veikkausliigalla on puolestaan korvaamaton rooli suomalaisen jalkapallon tulevaisuuden rakentajana. Suomen korkein sarjataso on tärkeä osa pelaajapolkua, joka johtaa jalkapallomaailman huipulle. Veikkausliigan yhteistyökumppanina Lehto haluaa olla rakentamassa suomalaisen jalkapalloilun tulevaisuutta. Yhdessä Lehto ja Veikkausliiga ovat tulevaisuuden rakentajia.

Rakentajat - Lehto & Veikkausliiga
Next gen