AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 4.5.2024

"Olimme askeleen edellä" - Ilves-luotsi Joonas Rantanen näki voiton ansaittuna

"Olimme askeleen edellä" - Ilves-luotsi Joonas Rantanen näki voiton ansaittuna

Ilves juhli kauden ensimmäistä kotivoittoaan. (Kuva: Jimi Soinila)

Ilves otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun AC Oulu kaatui lauantaina Tammelassa maalein 3-2.

Vieraat käänsivät Ilveksen taukojohdon edukseen, mutta isännät käänsivät kamppailun uudestaan kahdella rangaistuspotkumaalilla.

– Olen ylpeä siitä, että pystyimme nousemaan tappiolta voittoon. Pelasimme tänään aika hyvän pelin. Parhaimmillaan pelaamme mielestäni erinomaista jalkapalloa, mutta on myös hetkiä, jolloin meidän on oltava parempia – sekä puolustus- että hyökkäyspelissä, Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen kertasi.

– Oulun molemmat maalit tulivat vähän pelin virran vastaisesti ja siinä mielessä hankalaan aikaan meidän näkökulmastamme. Vaikka Oululla ei loppujen lopuksi ollut kovin montaa maalintekopaikkaa, ovat he hankala joukkue puolustaa ja asettavat puolustussuuntaan ison haasteen.

Kaikkiaan Rantanen näki voiton kuitenkin ansaittuna.

– Olimme kuitenkin askeleen edellä koko pelin ajan, ja siinä mielessä ansaitsimme voiton. Läpi ottelun pystyimme luomaan maalipaikkoja, vähintäänkin etenemisiä boksiin, ja hyvän määrä laukauksia. Ensimmäinen maalimme oli erinomaisesti tehty. Ehdottomasti noista paikoistamme kolme maalia pitikin tehdä, vaikka kaksi tulikin rankkareista.

Nuo molemmat 11-metriset upotti kauden avausosumansa tehnyt Santeri Haarala:

– Ottelu tarjosi varmaan yleisölle koko rahan edestä, kuten täällä Tammelassa on totuttu antamaan. Ei nyt ehkä niin solidia puolustamista meiltä, mutta kolme pistettä. Kolme maalia tehtiin ja olisi ollut paikat enempäänkin. Kaksi peräkkäistä voittoa antaa tosi hyvät eväät jatkoon. Nyt on paljon pelejä tulossa muutaman viikon sisään, niin yritetään jatkaa tätä voittoputkea Haarala katsoi jo eteenpäin.

Lisää uutisia