AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 3.5.2024

"En tiedä, mitä toisella jaksolla tapahtui" - FC Lahti jäi VPS:n jyrän alle

"En tiedä, mitä toisella jaksolla tapahtui" - FC Lahti jäi VPS:n jyrän alle

FC Lahti jäi pisteittä Vaasassa. (Kuva: Apollo Photo)

FC Lahti ei onnistunut katkaisemaan Vaasan Palloseuran hurjaa tappiotonta putkea, vaan kotijoukkue Vepsu löi taululle 3–0-voittolukemat

Ottelun alku oli FC Lahdelta pirteä, mutta avausjakson edetessä ote siirtyi koko ajan enemmän kotijoukkueelle. Toisen jakson alun nopeat kolme osumaa käänsivät ottelun sitten Vepsulle kertaheitolla.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli pettynyt. Hän harmitteli sitä, että joukkue ei lopulta kyennyt luomaan tarpeeksi uhkaa vastustajan maalille. Lindberg myönsi, että VPS oli toisen jakson alussa terävämpi ja nappasi sen turvin voiton.

– Ensimmäisellä jaksolla olimme mukana hyvällä jalalla, mutta emme kyenneet olemaan viimeisellä kolmanneksella vaarallisia ja luomaan uhkaa. Toisen jakson alussa Vepsu oli terävämpi, emmekä päässeet iholle. Vepsu sai luotua paineen, maalin ja heti perään pilkun, niin joukkuetta koeteltiin, Lindberg summasi ottelun.

FC Lahden puolustaja Matias Vainionpää oli niin ikään pettynyt. Hän ei kuitenkaan suostunut laittamaan hanskoja tiskiin, vaan totesi, että työ jatkuu. Hän harmitteli Vepsun ensimmäistä maalia ja alleviivasi, että pallo olisi pitänyt purkaa aikaisemmin.

– Olimme ensimmäisellä jaksolla vielä mukana pelissä. Meidän olisi silti pitänyt pitää paremmin palloa ja kyetä pidempiin hyökkäyksiin. En tiedä, mitä toisella jaksolla tapahtui. Ensimmäisessä maalissa emme saaneet purettua palloa. Kun pallo pomppii liikaa, käy usein noin. Nuo pallot pitää saada pois.

- Meillä on ollut vaikea alkukausi, mutta tästä tappiosta pitää päästä yli. Vepsun viime kauden esimerkki osoittaa, että kaikki on mahdollista, eikä hanskoja kannata lyödä tiskiin, Vainionpää kertoi.

Lisää uutisia